tirsdag 11. mai 2010

5 kategorier

De siste månedene har vi hatt en ny oppgave i "trykk og foto". Vi har fått fem kategorier som vi skulle fotografere rundt. Kategoriene er:

Vår
Reise
Alder
Ordtak
Valgfri kategori - abstrakt

De fleste bildene er tatt med speilreflekskameraet Canon EOS, er de tatt med et annet kamera vil jeg nevne det under fotoet. Hvis jeg har redigert fotoene vil det orginale bildet (det minste) ligge over mitt endelige resultat (det største). Jeg har ikke brukt Photoshop denne gangen i og med at det har blitt slettet fra maskinen, men jeg har brukt redigeringsprogrammet iPhoto.

Vår

Påskelilje
Dette bildet tok jeg i den vårlige hagen vår. Lyset er magisk, på en nesten litt koslig måte. Lyset får frem en vårlig stemning og følelse. Påskeliljen er skarp og knall gul, mens bakgrunnen eg uklar og dus. Denne effekten liker jeg. Og det at det er en påskelilje gjør jo at den passer ypperlig i "vår"-kategorien, siden påsken er om våren. Fotografiet er nesten ikke redigert, og heller ikke beskjært.

Reise

Le Tour Eiffel

I vinterferien var jeg på jentetur med noen venninner i Paris. Vi besøkte eiffeltårnet, nydelig! I det orginale bildet ser vi godt det kraftige lyset, og får kontrastene mellom det oranskje tårnet og den blå himmelen. Dette er jo kontrastfargene som kommer helt tydelig frem. Jeg valgte å lage bildet i svart/hvitt for å få frem teksturen og enda sterkere kontraster i tårnet. Det ser nesten litt gammeldags ut, noe jeg liker. Bildet er tatt med et Canon kompaktkamera.

Flyreisen

Jeg tok dette bildet av flyvingen på flyet på vei hjem fra Paris. Linjene langs vingen dra fokuset vår mot den ytterste tuppen. Det er et ryddig bilde, med klare og mekaniske linjer. Bakgrunnen er enkel uten forstyrrende elementer. Bildet ble mer elegant når jeg duset ned fargene. Linjen i bakgrunnen mellom skyene og himmelen lager et fint snitt. Dette fotoet passer perfekt til kategorien reise. Bildet er tatt med Canon kompaktkamera.


Utsikten

Dette stemningsfulle bildet tok jeg i en liten by i Toscana i Italia. Jeg har forsterket fargene og beskjært det litt. Det er varmt og innbydene og frister meg til å ville reise nedover igjen. Hustakene er rødlige og står komplimentært til det grønne landskapet. I forgrunnen er fargene varme, mens i bakgrunnen mørke og kalde. Fotoet har nesten på en måte tre "områder": himmel, grønne enger og boligområde. Dette skaper variasjon og interesse.

Seilbåter

Dette fotoet tok jeg på en båt-tur over til øya Isola del Giglio i Italia, hvor jeg var på ferie i påsken. Plutselig så jeg flere nydelige, hvite seilbåter spredt rundt på havet rundt meg. Da måtte jeg bare få frem kameraet og knipse noen bilder. Jeg har tatt bildet i svart/hvitt, og dratt opp kontrastene litt. Jeg har også beskjært bildet til en lang rektanglet form, som jeg synes passer bra til motivet.

Cortona

Cortona er en helt nydelig by (i Italia). Jeg tok dette bildet rett før jeg skulle dra, og ble veldig fornøyd! Det er noe fint og estetisk med det. Formene går igjen flere steder, og fargene er nydelige. Den bueformede murveggen i hjørnet nede til høyre skaper variasjon.


Alder

MormorDette er koslig bilde av mormor. Utgangspunktet var egentlig et ganske kjedelig og orginalt, men med litt redigering så ble det bra. Jeg har hatt litt svart/hvitt dilla denne gangen, og jeg synes at det gjør seg godt på dette fotoet.

Ordtak

"Gammel kjærlighet ruster aldri."

"Gammel kjærlighet ruster aldri" er et gammelt ordtak, og jeg syntes det passet fint til denne gamle, rustne sykkelen. Jeg tok et utsnitt av det orginale fotoen og la på en antikk effekt.


Abstrakt


Disse to fotografiene hører sammen. Kan du gjette hva det er? Det er faktisk en bolle med vann hvor jeg helte konditorfarge oppi, og fotograferte. Jeg hadde lyskilde fra begge sider av bollen, og et hvitt laken bak. Jeg har tenkt litt over dette og var nygjerrig på hvordan det ville bli. Jeg tok utsnitt av bildene og forsterket fargene. Jeg syntes dette var en stilig måte å utfolde meg som fotograf og med kameraet. Jeg fikk nemlig nytt speilreflekskamera til bursdagen, så nå har jeg mitt eget! Gøy! Har man kreativen skrudd på kan man se figurer eller former i fotoene.


1 kommentar:

  1. Wow! Denne innleveringen var kjempebra Amalie! Du bør være kjempefornøyd! Spesielt likte jeg bildet av sykkelen og mormoren din! De var kjempefine og så "din stil"! Du er flink:)

    SvarSlett